Начало

 

 

Традиция и модерни технологии

 
"Българска захар 2002" ЕАД е правоприемник на традицията в производството на захар и захарни изделия. Успешният старт на дружеството през 2003 година се дължи както на енергичността от страна на ръководството, така и на половинвековната традиция при про и зводството на захар и захарни изделия, висококвалифицираните кадри и натрупания богат опит.
"Българска захар 2002" ЕАД е сертифицирана и работи по ISO 9001: 2000 и НАССР система.
Голяма част от произвежданите захарни изделия са със защитена търговска марка, с установени традиции в производството.
Произвеждат се различни по вид и вкус бисквити,вафли,локуми и бон бони. Те се изработват от висококачествени суровини: брашно, захар, маргарин, хидрирани масла, сухо мляко, какао, печени фъстъчени ядки и др.
За нуждите на производството дружеството разполага със собствен производител на пара и самостоятелен автомобилен парк.

Познати и желани за потребителите са бисквитите "Ябълков цвят", "Златна есен" и бисквитиерата " Плевен". Те са с фина порьозност на структурата, крехки и приятни за консумация.
Добре познати на потребителите са нетункваните вафли "Елия" с аромат на ванилия, лимон, лешник, портокал, какао.
С чудесен вкус са тункваните вафли "Кайлъка". Те са любима и предпочитана закуска за деца и възрастни.
Познати и предпочитани са бо н боните "Карамел лакта", локумите "Класик" и "Цветен", произвеждани по оригинална класическа технология.
Гамата на произвежданите асортименти непрекъснато се разширява. Отскоро на пазара са новите бисквити "Детска закуска с канела" и "Златна есен – лукс".

От 01.12.2006 година производството на шоколадови и захарни изделия се отделя в самостоятелно дружество - "БЪЛГАРСКА ЗАХАР -ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ" ЕООД.

Webmaster